Snellere wifi verbinding op kantoor

Ken je dat? Het duurt vijf minuten om een nieuw tabblad te openen, erg vervelend! Veel bedrijven tegenwoordig vallen of staan bij het zakelijke internet. Daarom is het voor veel bedrijven van belang om een snelle internet verbinding te hebben. Dit verhoogt de productiviteit op kantoor en het neemt enorm veel irritatie weg. De snelheid van jouw verbinding verbeteren kan vaak heel eenvoudig zijn, in dit artikel vind je een aantal tips. 

De snelheid meten 

Het begint allemaal met het meten van de snelheid van de verbinding. Leg dus voordat je aanpassingen gaat doen even vast wat de huidige snelheid van de verbinding is. Komen de metingen niet overeen met de beloofde snelheid? Dan is er werk aan de winkel. 

Positioneren van de router

De router positioneren is de basis. Als de router niet op de juiste plek staat kan dat zorgen voor slecht bereik. Je kunt de router het best in het midden van het kantoor positioneren. Dit kan soms lastig zijn, lukt dit niet? Probeer de router dan zo centraal mogelijk neer te zetten. Stel de antennes ook opnieuw af. Probeer een beetje te experimenteren met waar de router het beste staat. Probeer ook de router op verschillende hoogtes uit. 

De router opnieuw instellen

Mocht het bovenstaande geen zode aan dijk zetten? Probeer dan je router opnieuw in te stellen. De meeste providers hebben hiervoor een handleiding op hun website staan. Neem hier dan even kijkje. Mocht er geen online gebruiksaanwijzing beschikbaar zijn, dan zijn er tal van YouTube filmpjes waarin dit helder wordt uitgelegd.  

Glasvezel

Vind je jouw verbinding sowieso te traag? Dan wordt het tijd om een zakelijke glasvezelverbinding, dit is momenteel namelijk de snelste internetverbinding die er is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.