Verhoog eenvoudig het aantal netwerkuitgangen met switches


Switches en HDMI uitgangen zijn enkele praktische oplossingen die je kunt gebruiken om het aantal netwerkuitgangen of HDMI uitgangen te vergroten. Je kunt die apparaten aanschaffen om je output te verhogen en daardoor kun je je thuis- of kantoornetwerk gemakkelijk met extra poorten laten functioneren. Een extra HDMI switch neemt meerdere audiovisuele bronnen op apparaten en selecteert één input om naar het weergave op het apparaat, zoals laptop, tv of schermweergave, te zenden. Met schakelaars kun je meer dan één scherm op één apparaat aansluiten. Daarom moet je het juiste model kiezen dat bij je werklast past. De functie en werking van schakelaars verschillen van elkaar, afhankelijk van je type werk. Je kunt bijvoorbeeld een netwerkschakelaar, splitter, matrix en vele anderen gebruiken die soortgelijk werk kunnen uitvoeren. Benieuwd wat schakelaars en HDMI-kabels voor jou kunnen betekenen? Lees dan snel verder om de mogelijkheden te ontdekken!

HDMI switch


Met een HDMI-schakelaar kun je meerdere apparaten, zoals een laptop, PlayStation of dvd-speler aansluiten op een centraal apparaat. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een televisie of een beamer aansluiten op je laptop of andere apparaten. Leuk wanneer je bijvoorbeeld een filmmarathon wilt houden met vrienden, maar liever niet de hele avond naar je kleine laptopscherm wilt staren. Je hebt hier dus geen vast kabelaansluitingen van de televisie / beamer nodig. HDMI-schakelaars kunnen variëren in uitgangen. Sommige adapters bieden 4K met een 60Hz-beeldweergave en hebben mogelijk 2-5 uitgangspoorten inclusief een audio-uitgang.

HDMI splitters


Als je switches met meerdere HDMI uitgangen nodig hebt, evenals een netwerk- of internetswitches, dan moet je HDMI-Ethernet-schakelaars gebruiken. Het werkt perfect als een splitter. Je hoeft alleen je netwerkkabel aan te sluiten en je krijgt een bepaald aantal netwerkuitgangen. Zo kun je zonder enig probleem draadloos of via een kabel meerdere apparaten aansluiten op het snelle en stabiele internet. Bij voorkeur kun je ook een HDMI-splitter gebruiken om je laptop op meerdere beeldschermen, zoals televisies aan te sluiten. Die apparaten worden allemaal hetzelfde weergegeven als op de laptop.

Dit kan handig zijn voor presentaties met meerdere schermen. Met een combinatie van zowel een HDMI-splitter als een HDMI-schakelaar kun je echter een zogenaamde HDMI-matrix creëren. Op deze manier kunnen meerdere apparaten en meerdere monitoren tegelijk worden aangesloten. Zo kies je of je iets correct op meerdere schermen wilt weergeven en kun je meerdere apparaten op de matrix aansluiten. De mogelijkheden worden hierdoor eindeloos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.