Cryptocoins veilig bewaren

Bitcoins en altcoins vertegenwoordigen een grote waarde, dus die wil je veilig bewaren. Doordat er geen sprake is van een controlerende organisatie ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Wil je het in combinatie met een VPN doen dat kan VPN vergelijken op basis van veiligheid en snelheid is gemakkelijk te vinden. De meeste beleggers bewaren hun coins in online wallets, bijvoorbeeld bij exchanges zoals Binance, Bittrex of Litebit. Two Factor Authentication is dan een vereiste. Tenslotte, als je er veel geld in hebt geïnvesteerd dan wil je dit zo goed mogelijk bewaken.

Hardware wallets

De bedragen die handelaren investeren in cryptocoins loopt enorm uiteen, van slechts enkele tientjes tot wel duizenden euro’s. Wat belangrijk is om te weten is dat de handel in cryptocoins (nog) niet is gereguleerd. Dat betekent dat elke handelaar zelf dient zorg te dragen voor security maatregelen.

De veiligste manier is een hardware wallet. Bekende merken zijn de Ledger Nano S of de Trezor Wallet. Het zijn devices die je koppelt aan je computer om aankopen of verkopen te registreren. Buiten deze transactiemomenten is de wallet niet verbonden met het internet en daarom beschermd tegen cybercriminelen.

Two Factor Authentication (2FA)

Een hardware wallet kost tussen de 75 en de 150 euro en is daarom minder interessant voor kleinere handelaren. Zij kiezen daarom vaak voor een online wallet, bijvoorbeeld bij de internet exchange waar de cryptovaluta worden gekocht. Dit is een gebruiksvriendelijke manier om je coins te bewaren en bovendien de mogelijkheid te hebben om snel te kopen en te verkopen.

Kies je voor deze manier om je cryptocoins te bewaren, schakel dan altijd Two Factor Authentication (2FA) in. Inmiddels bieden alle gerenommeerde exchanges deze optie aan om je account beter te beveiligen. Naast je gebruikersnaam en wachtwoord moet je namelijk een cijfercode invoeren die je genereert met een software applicatie waar alleen jij toegang toe hebt. Een goed voorbeeld is Google Authenticator.

Meer tips over succesvol en veilig cryptocoins kopen

Leave a Reply

Your email address will not be published.