Werken met urenregistratie

Werkt u als bedrijf op projectbasis en wilt u meer inzicht of de door u berekende werkuren kloppen met de werkelijkheid? Dan wordt het tijd dat u een urenregistratie gaat gebruiken.

Tijd is geld; hoeveel geld?

Uw bedrijf levert diensten op projectbasis en daarbij maakt u altijd eerst een offerte. Het aantal werkuren is vaak een indicatie maar tegenwoordig willen klanten ook vaak werken vanuit een fixed fee. Daarom is het van groot belang dat u inzicht heeft in het concrete aantal uren dat u of uw medewerkers besteden aan een opdracht. Dan weet u ook beter hoeveel reële uren u in de toekomst moet offreren en daarmee afwijkingen tot een minimum kunt beperken. U voorkomt vervelende discussies met uw klant achteraf over de te betalen factuur. Als u een urenregistratie bijhoudt heeft u ook altijd een bewijs op papier welke uren u heeft gefactureerd.

Hoeveel tijd hebben mijn medewerkers nodig voor een project?

Een urenregistratie kan door een medewerker in eerste instantie als vervelend worden ervaren. U heeft namelijk veel meer inzicht over de tijdsbesteding aan een project of een deel daarvan. Maar niets is minder waar. Uit ervaring blijkt dat tijdsregistratie ook helpt beter grip te krijgen op een project. De medewerker leert een betere inschatting te maken aan de voorkant hoeveel tijd hij/zij nodig heeft en kan daarnaast ook inzichtelijk maken dat extra aanpassingen of vragen ook meer tijd hebben gekost. Urenregistratie is dus niet alleen een controle tool maar helpt iedereen de kostbare tijd beter in te schatten en te benutten.

Genoeg van een onhandige urenregistratie?

De urenregistratie kan een tijdrovend klusje zijn waar u als een berg tegenop kan zien. Heeft u dan wel een nagedacht over een online urenregistratie? Er zijn verschillende soorten registratie software beschikbaar waarmee u eenvoudig en snel de registratie op orde kan brengen. Of u nou een klein of groot bedrijf bezit, er is altijd wel een passende urenregistratie te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.