Wat zijn de voordelen van ergonomisch werken?

Je hoort het steeds vaker: ergonomisch werken is bij ons op kantoor zeer belangrijk. Wanneer je vraagt wat ergonomisch werken inhoudt geven de mensen aan dat zij eigenlijk enkel weten dat een muis is gekocht en dat er wat aan de houding wordt gedaan. Verder geven zij aan dat de voordelen ervan nog niet eens ‘on top of mind’ staan, maar het is wel goed om eens de voordelen ervan te benoemen.

Voor de werknemer

Het meeste voordeel is natuurlijk te behalen door de werknemers. Zij krijgen namelijk te maken met de juiste houding van nek, armen, handen en rug en zodoende kan bijvoorbeeld een muisarm zich niet meer voordoen.

Naast het fysieke aspect kan het mentaal ook een positieve rol gaan spelen. Wanneer je lichaam gespannen is zal het stressniveau ook niet af kunnen nemen. Stress zit in het lichaam en ontstressen kan door op de juiste manier aan het werk te zijn.

Voor de werkgever

Door de fysieke en mentale voordelen die een werknemer zal ervaren zal dit ook een positieve bijwerking hebben voor de werkgever. Zij krijgen minder en minder te maken met ziekgemeld personeel en ook overwerkt personeel zal ook minder voorkomen.

Door bovenstaande situatie behaald de werkgever ook op financieel gebied een positieve situatie. De werkgever hoeft namelijk minder kosten voor de ziektekosten van het personeel.

Wil jij het ook?

Ben je overtuigd van de voordelen van het ergonomisch te werk gaan op kantoor? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een ergonomische muis van Bakkerelkhuizen aan te schaffen en dit wellicht te combineren met een professionele laptopstandaard, een toetsenbord of een monitorarm. Zo weet je in ieder geval zeker dat jij de komende jaren goed zit wat betreft ergonomische producten en er zich geen lichamelijke klachten voor zullen doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.