Keuze voor een beveiligingssysteem

Voor een onderneming is het belangrijk dat alles optimaal beveiligd is. Wanneer je denkt dat het pand of een ruimte voldoende beveiligd is staan de inbrekers ineens binnen. Ze zullen namelijk altijd op zoek gaan naar een ingang en daarom is het goed om het hen zo moeilijk mogelijk te maken. Maar hoe doe je dit precies? Het vinden van een optimaal beveiligingsbeleid en dit te combineren met fysieke apparatuur kan nogal lastig blijken.

Wat is er nodig?

Voordat de beveiligingsmogelijkheden bekeken kunnen worden is het zaak om wensen en behoeften op papier te zetten. Zo moet er rekening gehouden worden met de grootte van het kantoorpand, de tijd dat het pand onbemand is en wat je wenst te beveiligen. Indien het gaat om één ruimte weet je in ieder geval dat het vrijwel altijd budgettair te realiseren is.

Camerasysteem

Wanneer je de keuze laat vallen op een camerasysteem is dit natuurlijk altijd goed. Hier begint een goed beveiligingsbeleid. Zorg er hierbij wel voor dat je een aantal camera’s vergelijkt en dit doet aan de hand van de kwaliteit. Het beeld moet scherp zijn, zodat het ook bij een eventuele inbraak of voorval gebruikt kan worden.

Een camerasysteem moet natuurlijk goed afgelezen kunnen worden en daar raden wij een 7 inch monitor van Beetronics bij aan. Dit zijn kwalitatieve schermen en hebben de mogelijkheid om ingebouwd te worden. Zo nemen ze geen ruimte in beslag, maar kan je altijd kwalitatieve beelden terug kijken.

Combinatie met alarmering

Indien er gekozen is voor een camerasysteem zou je dit ook nog verder uit kunnen bouwen. Je moet hierbij vooral denken aan een alarmsysteem. Met bewegingssensoren gaat het alarm af en hierin zijn vaak twee mogelijkheden. De ene is een stilte alarm en zorgt ervoor dat er een melding wordt doorgestuurd naar de meldkamer. De andere is dat het een zicht- en hoorbaar alarm is om af te schrikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.